.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Откраднаха Veyron-а на Вълка!

Френската полиция пусна за официално издирване българското Bugatti Veyron с регистрационен номер СА 888888, след като суперколата бе открадната от имението на Румен Гайтански – Вълка, намиращо се на Френската ривиера.

В началото на годината единственият Veyron, собственост на българин, бе транспортиран във Франция за сервизно обслужване във фабриката на Bugatti. Поради лошите зимни условия мощната 1001 к.с. машина така и не се върна обратно в България, като бе откарана с репатрак във вилата на Вълка на лазурния бряг.

Bugatti Veyron

Предполага се, че откраднатият Veyron вече не се намира на територията на Франция и по всяка вероятност е откаран през Средиземно море в Мароко или друга близка държава от Северна Африка.

Bugatti Veyron

Bugatti окончателно спря производството на Veyron с лансирането на окончателната версия La Finale. От 2005 г. до 2013 г. марката успя да произведе 420 екземпляра, след което продължи да прави единствено поръчкови и лимитирани версии.

Bugatti Veyron

Както знаете Bugatti Veyron е с 8,0-литров четворно-турбиниран W16 двигател, генериращ 1001 к.с. и 1250 Нм. От 0-100 км/ч колата ускорява за 2,5 секунди и може да развие 407 км. 

И както знаете още, днес е 1 април. Екипът на Driver.bg ви честити Деня на шегата!

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …