.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Първи шпионски снимки на новия Mazda CX-60

Mazda CX-60 беше изненадан по време на тест по пътищата на Германия, малко по-малко от месец преди събитието, по време на което ще бъде официално представен.

Изображенията, направени от фотшпиони, позволяват да получим първа представа за неговия дизайн и да научим повече за възможните му двигатели.

Няколко седмици преди официалната му премиера, новият Mazda CX-60 вече е разкрит, макар е силно маскиран . Фотографите уловиха семейния SUV по време на изпитанията по немските пътища. Скрит под тежък камуфлаж, дизайнът на новия модел Mazda е труден за откриване, но все пак можем да отгатнем основните линии на външния вид на автомобила. CX-60 във всеки случай е по-широк от CX-5.

По-скоро голям, Mazda CX-60 притежава голяма радиаторна решетка, тук с камуфлаж, така че изглежда по-тясна, отколкото е в действителност. Под нея има вентилационен отвор, интегриран в бронята. Доста е висок, а линията на кросоувъра очертава тесни остъклени повърхности върху профила. Отзад рамката също изглежда доста малка. Вероятно четири фиктивни накрайника на изпускателната система са интегрирани в бронята. Трудно е да се разбере дали Mazda ще запази тези особености на стандартната версия, освен ако не се предлага истински спортен двигател.

Както е потвърдено от Mazda, CX-60 трябва да има plug-in хибридно зодвижване като първа стъпка. То ще се състои от 2.5 четирицилиндров бензинов двигател и електрически мотор. Сумарната му мощност ще надхвърля 300 к.с. Според фотошпионите след това ще се появят бензинов и дизелов редови шестцилиндрови Skyactiv-X или Skyactiv-D. Те ще бъде оборудвани с 48V хибридна система. Всъдеходът трябва да се предлага със задно предаване и във версия 4×4. Неговият двигател трябва да работи в тандем с осемстепенна автоматична скоростна кутия.

Официалното представяне на Mazda CX-60 е предвидено за 8 март 2022 г.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …