.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Петдесет кросоувъра BMW X7 в чест на юбилея за ОАЕ

Всеки скъп автомобил, за да запази собствения си статус, трябва постепенно да придобива специални изпълнения и модификации. Това правило важи дори за модели, които не се нуждаят от допълнителна реклама. Да вземем например версията Legendes du Ciel на Bugatti Chiron. Освен това компаниите често посвещават лимитирани издания за някои страни. Така е и с кросоувъра Bentley Bentayga, подготвен за руски клиент. Същата схема е използвана с BMW X7 UAE 50th Year Edition. Акцентът на 50-ата юбилейна серия е изключителният интериор и екстериор.

Всички автомобили от серията ще се продават в Близкия изток в цвят на каросерията Frozen Brilliant White Metallic. Компанията говори за особеното значение на този нюанс в културните мотиви на младата държава. Същата цветова схема може да се приложи и към M-джантите на модификацията M50i.

В центъра на вниманието в интериора е емблемата, ръчно нарисувана върху дървен панел вдясно от централните въздуховоди. Арабският шрифт казва, че Емирствата са на половин век и че собственикът управлява един от 50-е такива кросоувъра. Отличителните знаци може да бъдат видяни и на C-колоните.

Освен всичко друго, духът на Близкия изток буквално ще витае във въздуха. Автомобилът е оборудван със специален патрон Amberblack Suite Scent за системата за ароматизиране. Той е предназначен за пътуване из ОАЕ.

Интересното е, че юбилейният кросоувър може да бъде поръчан не само в топ изпълнение M50i, но и във версията xDrive40i. Под капака на първата версия ще бъде монтиран осемцилиндров 4,4 с мощност 530 к.с. и 750 Нм. От място до 100 км/ч агрегатът ще ускорява за 4,7 сек, а максималната скорост – 250 км/ч. Втората версия е с трилитров шестцилиндров турбо двигател с 340 к.с.и 450 Нм. За ускоряване от 0 до 100 км/ч са необходими 6,1 сек. Максималната скорост е 245 км/ч. И двата агрегата работят в тандем с осемстепенна автоматична трансмисия ZF. Цените започват съответно от 582 000 дирхама и 528 000 дирхама.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …