.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Плъгин Kia Sportage с 69 км само на ток

Kia разкри своя плъгин хибриден Sportage, който има каталожен електрически пробег от 69 км/ч и пристига на пазара през април. Хибридният плъгин Kia Sportage предлага емисии на CO2 от 25 г/км.

Автомобилът, който е идентичен визуално с неговите събратя Sportage с двигател с вътрешно горене, осигурява общо 261 к.с.,  ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,9 сек, а максималната скорост е 190 км/ч. Това се постига благодарение на неговия 1,6-литров T-GDi двигател, съчетан с електромотор с 90 к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет 13,8 кВтч.

Kia заявява, че четирицилиндровият бензинов двигател е разработен  да осигурява оптимална горивна ефективност при всякакви условия на работа. Това включва нов процес на горене, технологии за охлаждане и мерки за намаляване на триенето, включително усъвършенствана интегрирана система за управление на топлината и използването на сачмен лагер с ниско триене.

Тази модификация използва и най-новия хибриден стартер-генератор и хибриден блок за управление на мощността на Kia, които подобряват ефективността, посочват от Kia.

Системата за зареждане от 7,2 кВт, която може да направи пълно зареждане за един час и 45 минути, прави това най-бързо зареждащият се plug-in хибрид на марката досега. Налични са четири нива на изпълнение GT-Line, 3, 4 и GT-Line S.

Говорител на Kia посочва: „Безкомпромисният електрифициран SUV съчетава голяма електрическа мобилност и изключителни нисък разход на гориво с несравнима практичност и удобство.”

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …