.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Polestar създава своя платформа за електромобили

Започвайки със седана Polestar 5 (723K), който ще бъде пуснат на пазара през 2024 г., шведската марка ще използва собствена алуминиева архитектура, а не платформата Volvo SPA2 или Geely SEA.

Главният изпълнителен директор на Polestar Томас Ингенлат каза, че разработването на уникалната архитектура ще премахне компромисите за новите модели. Те ще се появяват всяка година през следващите три години.

Вторият тийзър е по-информативен от първия публикуван през юни. Вече е ясно, че Polestar 3 (P519) е компактен. Той ще бъде произвеждан в завода на Volvo в Южна Каролина и ще излезе на пазара в САЩ в началото на 2022 г. Той ще бъде първият кросоувър на марката и първият Polestar, сглобяван в Америка.

Томас Ингенлат обяви, че концептът Polestar Precept (прототипът на 5) тръгва на обиколка в Северна Америка, за да посети всички търговски центрове на марката преди Нова година. Турнето започна в Ню Йорк.

Следващата премиера е пускането на американския Polestar 3 през 2022 г. По официални данни кросоувърът е оборудван с лидар от Luminar и система на чип от Nvidia. „Очакваме продажбите ни в 14 страни да достигнат 29 000 автомобила тази година. Навлизането на нови пазари, разширяването на съществуващите и пускането на три нови модела означава, че Polestar се стреми към десетократен ръст: до 290 000 електромобила до 2025 г.“, подчерта Томас Ингенлат.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …