.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Представят Abarth 595 Spa-Francorchamps

Производителят със скорпиона реши да се погрижи за белгийската си клиентела, като подготви за тях лимитирано издание. То е разработено на основата на модела Abarth 595 и е се наричаSpa-Francorchamps.

Известната писта, разположена в сърцето на белгийските Ардени, служи като тема за модела, запазен за белгийския пазар. Предлага само в 150 бройки, общо всички версии (хечбек и кабриолет).

Лимитираното издание, разработено на основата на Abarth F595, се предлага в избор от три разцветки на каросерията (Nero Scorpione, Rosso Abarth или Giallo Modena). Те са подобрени от наличието на стикери, 17-инчови джанти Formula с матово черно покритие и специални емблеми Spa-Francorchamps, допълващи естетическия вид.

Под капака на автомобила обаче няма промяна, 1,4-литровият двигателT-Jet остава верен с мощност 165 к.с. Въртящият момент се предава към предните колела чрез петстепенна ръчна скоростна кутия (секвенциална предавателна кутия с пера на волана се предлагат като опция).

Истинският плюс на Abarth 595 Spa-Francorchamps може в крайна сметка да се крие във формулата, предложена от производителя: всеки купувач на на лимитираното издание всъщност може да се възползва, като подарък, от достъпа до митичната белгийска писта за няколко обиколки на волана на новия си автомобил. Така по най-добрия начин ще бъде тестван режимът Scorpion (бивш режим Sport), предназначен специално за управление на писта.

Лимитираното издание Abarth 595 Spa-Francorchamps се предлага от 22 500 евро.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …