.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Представят кросоувъра Lotus Type 132 на 29 март

Lotus Cars ще представи на 29 март Lotus Type 132, първият SUV в историята на марката. Това е автомобилът, след който в каталога на британския производител ще се появят няколко модела, които също са 100% електрически.

В момента Lotus е в разгара на пълна електрическа офанзива. Британският производителпредстави най-новия си модел, оборудван с двигател с вътрешно горене – Emira миналото лято. Пусна първото изображение на електрически спортен автомобил в края на януари, който ще се появи през 2026 г. и който ще завърши програма за електрификацияа на гамата му. А преди няколко месеца стартира хиперавтомобила Evija. Между двата модела ще бъдат представени кросоувър, известен с кодовото име Type 132, купе с четири врати (кодово име Type 133), както и малък кросоувър, който в момента е известен под името Type 134.

Lotus остава доста дискретен относно техническите характеристики Type 132, очаквани в края на март. Различните слухове сочат към модел със значителни габарити (E сегмент), построен на основата на платформа, интегрираща 800-волтова архитектура, оборудвана с  технология с два електромотора, гарантираща двойно предаване, и способна да побере пакет на батериите от 92 до 120 кВтч. Това ще му позволи ускоряване, достойно за най-добрите спортни автомобили, задвижвани от двигатели с вътрешно горене.

В удобен салон на автомобила ще могат да се настанят петима пътници. Той ще бъде оборудван с множество технологии, цифрово арматурно табло и плосък волан, видим от последния тийзър на производителя.

Всъдеходът Type 132, който ще бъде произвеждан в Ухан, Китай (Lotus Cars принадлежи към концерна Geely), трябва да бъде пуснат на пазара преди края на годината.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …