.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Представят лимитирана серия Lexus LC Hokkaido Edition

Lexus обогати каталога на своите модели LC Coupé и Cabriolet с ново лимитирано издание, наречено Hokkaido Edition.

Японският производител продължава да усъвършенства каталога на своя модел LC, за който предложи версия Marine Blue в края на миналата година, а наскоро и нов заден спойлер, вдъхновен от областта на авиацията. Този път именно от вулканичния остров Хокайдо, най-северният от главните острови на Япония, който, трябва да бъде почетен, е домакин на тестовия център на Lexus Shibetsu (където е разработен емблематичният Lexus LFA), който вдъхнови това ллимитирано издание.

Lexus LC Hokkaido Edition се предлага за първи път в няколко цвята на каросерията по избор, включително цвета Flare Red, напомнящ за вулканичната среда, и цветовете Sonic Platinum, F White и Graphite, които тук са допълнени с черни елементи. Моделът притежава и 21-инчови джанти, като кабрио версията получава допълнителен червен или черен мек покрив.

Салонътт на лимитираното издание се предлага с тапицерия в цвят black / dark rose (черно/тъмно розов), който намира своето вдъхновение в историята на вулканите, като червеният цвят преобладава от страната на водача, докато черният цвят доминира в зоната на пътника.

3,5-литровият V6 двигател Multi-stage Hybrid, който задвижва Lexus LC 500h, и 5,0-литровият V8 на моделите LC 500 и LC 500 Cabriolet, остават непроменени и осигуряват на водача усещания от шофирането, достойни за Lexus Driving Signature.

Купето и кабриолетът Lexus LC ще бъдат пуснати на пазара в Европа само от 40 бройки. Те ще се появят при дилърите през април, на цени, които предстои да бъдат уточнени.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …