.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Представят спортна версия на Toyota Corolla

Американското подразделение на Toyota публикува в Instagram поредица от снимки на новата модификация на хечбека Corolla.

Предполага се, че японците се готвят за премиерата на спортно изпълнение на модела. То ще получи традиционното обозначение GR (Gazoo Racing). За това свидетелстват редица т. нар. „великденски яйца“ на фотографиите.

По-специално, абонатите на Instagram забелязаха, че един от транспортните контейнери носи индекса G16 GR Four, което показва кой е новият двигател, който по-рано дебютира в спортната модификация на малкия хечбек Yaris GR.

Става дума за 1,6-литров трицилиндров турбо двигател, който развива 268 к.с. на Yaris GR. и 360 Нм въртящ момент. Агрегатът  на Corolla GR ще има същата мощност.

Обозначението Four в надписа върху контейнера показва системата за задвижване на четирите колела. Както при Yaris GR, ще има диференциал Torsen на всяка ос.

Водачът може да избира от три режима на шофиране: Normal, Sport и Track. При стандартно управление въртящият момент се разпределя в съотношение 60:40 в полза на задната ос, а при спортно – 30:70. И накрая, в режим Track, той се предава еднакво към всяка ос.

Предполага се, че премиерата на новия Toyota Yaris GR ще се състои в близко бъдеще, а продажбите на автомобила ще стартират през следващата година.

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …