.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Премиера: Jaguar F-Type Project 7

Ооооо да! Това е най-бързата улична кола, която Jaguar някога са правили. Кажете здравей на Jaguar F-Type Project 7 и го очаквайте в началото на 2015 г.

Роудстърът ще бъде показан за пръв пред публика този уикенд по време на Фестивала на скоростта Гудууд.

Jaguar F-Type Project 7

Ако се чудите къде сте виждали този автомобил преди, ще ви кажем, че година назад Jaguar разкри F-Type Project 7 Concept именно в Гудууд. Е, сега думата Concept липсва и има колата е със стандартни две седалки.

Производството на заводската версия на F-Type Project 7 ще бъде ограничено до 250 екземпляра, а сглобяването ще започне от пролетта на 2015 г.

Въпреки че лимитираният Jag е разработен върху кабрио версията на F-Type, той ще се прави по много по-различен начин, като единствено основата на модела ще бъде една и съща. Това е първата кола, която излиза от новия отдел на Jaguar, занимаващ се със специалните модели на Jaguar и Land Rover. В това подразделение ще бачка екип от 150 души, които на ръка ще сглобят всичките 250 бройки на Jaguar F-Type Project 7 в рамките на шест месеца.

Jaguar F-Type Project 7 действително е най-спортният F-Type и най-мощен Jag, продаващ се в момента. С 567 к.с. и 680 Нм, генерирани от 5,0-литровия компресорен V8, напълно легалният роудстър вдига 100 км/ч за 3,9 секунди и може да развие 300 км/ч, където се активира електронния ограничител.

Jaguar F-Type Project 7

Колата е с алуминиева каросерия и е с 80 кг по-малко от стандартното кабрио с V8. Т.е. Project 7 тежи към 1585 кг. Мощността се предава към задните колела през 8-степенна ултра бърза трансмисия с електронно заключващ се диференциал.

Относно цената се говори, че F-Type Project 7 ще струва към 175 000 евро, но тази цифра не е потвърдена официално.

[nggallery id=112]

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …