.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Продадоха целия тираж на новия GMA T.33

Новият GMA T.33, представен на 27 януари от Gordon Murray Automotive, и чието производство ще бъде лимитирано само до 100 бройки, вече е разпродаден. 100-те ещкземпляра на британския спортен автомобил намериха купувачи за няколко дни въпреки началната цена, определена на 1,37 млн. паунда без данък (1 621 960 евро).

„Целият екип на GMA е доволен, че 100 бройки от T.33 намериха свои преитежатели толкова бързо след глобалното представяне на модела преди малко повече от седмица. С нетърпение очакваме да посрещнем новите собственици в семейството на GMA“, коментира професор Гордън Мъри. „Изключително съм горд с нашия екип, който работи в съответствие с нашите основни принципи, за да създаде този невероятен автомобил“.

GMA T.33, който се присъединява към портфолиото на марката на своя хиперавтомобил GMA T.50, е двуместно купе, построено на основата на монококово шаси от въглеродни влакна. Той е оборудван сот 3,9-литров атмосферен двигател Cosworth V12 (същият като този на борда GMA T.50) и развива тук 615 к.с. и 451 Нм (срещу 663 к.с. и 467 Нм за GMA T.50). Мощността се предава към колелата чрез шестстепенна скоростна кутия Xtrac, специално за T.33, и диференциал с ограничено приплъзване (LSD). Моделът ще предложи първокласна ефективност , като същевременно ще предложи повече комфорт в съответствие с GT.

GMA T.33, който ще бъде произвеждан на новия завод на GMA в Highams Park, Съри. Очаква се да бъде доставен на първите си купувачи през 2024 г.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …