.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Навъртял 18 км Ford GT от 2006 г. се продава за…

Някои коли са инженерно създадени да разкъсват въздуха с трицифрена скорост започващата с числото 3 и да бръснат горния слой асфалт на най-хубавите пътища на света. И тук идва тривиалното „НО”. Но, има ексцентрични милионери, които като се сдобият с подобен екземпляр го заключват в гаража си за… няколко години.

Ford GT

Такъв е случаят с този Ford GT Heritage Edition от 2006 г., който в момента се продава в Канада. Вярвате или не, тази кола е изминала 18 км… или по-малко от разходката на някоя средностатистическа ковра в мола.

Ford GT

Въпросният Ford GT е един от последните със заводска състезателна разцветка на Gulf и е един от 200-те бройки за Канада. Американският масъл е бил част от частна колекция и е имал само един собственик. Доста скучен собственик…

Ford GT

Като нова тази версия на Ford GT е струвала в Канада 209 000 долара. Сега обаче цената е близо 530 00 долара. И имайки предвид, че на салона в Детройт този месец ще видим новото поколение на Ford GT, се очаква цената на миналата генерация да скочи още повече, паралелно с търсенето.

Ford GT

Под капака си този Ford GT е с 5,4-литров компресорен V8 – стандартен за всeки GT. Той генерира 550 к.с., задвижващи задните колела през 6-степенна ръчна скоростна кутия.

[nggallery id=398]

Вижте още

Продават първото Bugatti Type 55

Този екземпляр на Bugatti Type 55 е първият от 38-те сглобени изобщо и съвсем скоро …