.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Продажби: Polestar постига целите си

С 29 000 продадени автомобила през 2021 г., Polestar постига целите си и отбелязва ръст на продажбите от 185% в сравнение с фискалната 2020 г.

Скандинавският производител увеличи международното си присъствие през 2021 г. (марката сега присъства на 19 пазара срещу само 10 преди), а днес има 100 Polestar Spaces, намиращи се в тези различни страни, като броят им трябва да бъде увеличен с 50 до края на 2022 г.

Polestar регистрира увеличени продажби в Европа и Азиатско-Тихоокеанския регион, което ще бъде подкрепено през 2022 г. чрез навлизане на нови пазари (Испания, Португалия и Ирландия в Европа и Кувейт и Обединените арабски емирства за Близкия изток). До края на 2023 г. Polestar възнамерява да присъства на около тридесет пазара по света.

„Ние постигаме целите си“, казва Томас Ингенлат, главен изпълнителен директор на Polestar. „Това е изключително вълнуващо време за марката, с нови пазари и нови модели, подкрепящи амбициозните планове за растеж, които сме си поставили.

Продажбите на марката се движат от успеха на новата гама на Polestar 2. Моделът се предлага в три различни версии с променлива автономност в зависимост от избрания акумулаторен пакет (до 480 км пробег със 78 кВтч) Той е оборудван с двигатели (един или два), развиващи до 408 к.с. и 660 Нм за версията Dual Motor с два електромотора.

Продажбите на Polestar ще бъдат подпомогнати през следващите месеци и години от представянето на три нови модела в каталога на производителя. Първият от тях се очаква тази година. Това ще бъде Polestar 3, премиум електрически SUV, интегриращ технологиите, разработени от Luminar, Nvidia и Zenseact (предлагащи функции за автономно шофиране от висок клас). Неговото производство ще се извършва в Съединените щати. Това ще бъде първият модел на Polestar, сглобяван в Северна Америка.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …