.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Променят радикално автомобилите Aston Martin

Спортните автомобили на Aston Martin с предно разположен двигател – Vantage, DB11 и DBS, ще бъдат толкова много актуализирани през 2023 г., че шефът на компанията Лорънс Строл каза, че те ще приличат повече на изцяло нови автомобили.

Главно сред подобренията за всеки от тях ще бъдат обновяването на системата на окачването, двигателите и скоростните кутии и най-важното, напълно обновен интериор.

„В крайна сметка Aston Martin получава сензорни екрани“, посочи Строл. Той потвърди, че автомобилите ще премахнат остарялата система от Mercedes-Benz, която са използвали от началото на пазара. Съгласно условията на по-ранно споразумение с Mercedes, Aston Martin може да внедри технология само в собствените си автомобили, които са използвани в моделите на Mercedes в продължение на три години.

„Как може да имате Aston Martin, който се продава за 150 000 паунда с тригодишна технология? Това е глупаво нещо, с което предишното ръководство се съгласи“, посочи Строл.

Той добави, че след като системите бъдат приведени в съответствие с най-новите технологии на пазара, Aston ще разграничи своята платформа от тази на Mercedes с нови собствени лица, гласове – подходящ английски акцент“.

Всичко това е част от хода за увеличаване на продажбите на своите спортни автомобили до 4000 бройки годишно, обясни Строл. „Това е истинското потребителско търсене“, каза той.

Ранният етап от плана за преодоляване на Aston Martin е съсредоточен върху намаляването на продукцията на компанията, за да отговори на търсенето, а не върху производство на едро. Той каза, че компанията прави автомобили само по поръчка от април 2021 г. и  продаде 400 автомобила повече на клиенти на дребно, отколкото на едро миналата година.

Намеквайки колко радикално ще бъдат променение новите автомобили, Строл каза пред репортери: „Ще бъдете много впечатлени от изцяло новите двигатели следващата година. Няма никаква прилика със сегашните модели, подчерта той.

Става ясно, че промените в двигателя няма да се отнасят до премахване на 5,2-литровия V12 на DBS. 4,0-литровият битурбо V8 на Vantage и DB11 вероятно ще бъде подобрен в съответствие с най-новите предложения на AMG.

Всички подробности се очаква да бъдат разкрите в края на годината преди началото на продажбите през 2023 г., въпреки че остава неясно дали Aston ще пусне и трите модела едновременно.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …