.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Фейслифт: Range Rover Evoque 2016

Land Rover реши да не чака откриването на автосалона в Женева в началото на март и още сега да ни запознае с Range Rover Evoque 2016. Фейслифтът на Evoque идва със серия визуални промени и технически подобрения.

Range Rover Evoque 2016

Промените в дизайна на Range Rover Evoque 2016 са забележими най-силно в муцуната, където луксозният кросоувър получава нова броня, по-големи въздухоотвори, нова решетка и изцяло LED адаптивни фарове. Промените по екстериора приключват с нов спойлер над задната врата, различни диодни графики на стоповете и нови алуминиеви джанти.

Range Rover Evoque 2016

Влизайки в салона на Range Rover Evoque 2016 може да забележите новите кори на вратите, обновените седалки и актуализираната инфоразвлекателна система. Последната е с 8-инчов тъчскрийн дисплей. Системата All-Terrain Progress Control (ATPC) е взета директно от по-големия Range Rover и помага на Evoque да поддържа предварително зададена скорост върху оф-роуд терен.

Range Rover Evoque 2016

Най-големите промени при Range Rover Evoque 2016 са под капака, където фейслифтът получава изцяло алуминиев Ingenium TD4 турбодизелов двигател. Той е с почти 30 кг по-лек от своя предшественик и се предлага в две нива на мощност: 150 и 180 к.с.

Друг турбо избор е бензиновият Si4, генериращ 240 к.с. С него Evoque ускорява от 0-100 км/ч за 7,6 секунди и може да развие 217 км/ч.

Range Rover Evoque 2016

Новият Range Rover Evoque 2016 идва и с редица промени в областта на сигурността. В това число получава система, непозволяваща неволно напускане на лентата за движение. Ако това се случи системата, благодарение на дигитална стерео камера, автоматично прилага усилие върху волана и връща британския SUV в своята лента.

Range Rover Evoque 2016

Отделно фейслифтът е и с автономна система за аварийно спиране, която активира спирачките преди непосредствен сблъсък. Също така обновеният Range Rover Evoque е и със система, следяща реакциите на водача и може да открие риск от заспиване на шофьора. В такъв случай от жабката изкача боксова ръкавица и удря две-три крошета в неговото лице. Щеше да е добре, но системата просто звуково сигнализира, за да разсъни задрямалия водач.

Range Rover Evoque 2016

Премиерата на Range Rover Evoque 2016 ще се състои следващата седмица на салона в Женева.

[nggallery id=450]

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …