.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

За да живее GT-R, трябва да има Renault Eolab!

До четири десетилетия петролът на планетата ще свърши, затова колкото и да не харесвате икономичните електромобили и скучните зелени хибриди, трябва да сме им благодарни, че малко или много оставят повече гориво за останалите лакомници на пътя. Nissan има GT-R, но за да живее по-дълго Godzilla-та ще трябва да приемете появата на Renault Eolab. Ок, колата все още е концепт с ултра нисък коефициент на въздушно съпротивление – 0,235, но скоро може да го видим и в сериен вариант.

Renault Eolab

По-горе споменатата цифта е постигната чрез активен преден спойлер и активни задни клапи, които се отварят, за да се охладявт спирачките и се затварят с цел намаляване на съпротивлението. Renault Eolab Concept освен това е с активно окачване, което автоматично настройва височината, за да се намали допълнително съпротивлението.

Renault Eolab

Благодарение на многото композитни материали, включително магнезий, колата тежи с 400 кг по-малко от сравнимото по размери Clio.

Renault Eolab

Задвижването е Z.E. Hybrid, състоящо се от 1,0-литров трицилиндров бензинов мотор, мощна 6.7 кВч батерия, 3-степенна трансмисия и вграден в нея електромотор. Двигателят генерира 75 к.с. и 95 Нм, докато електромоторът произвежда допълнителни 68 к.с. и 200 Нм. Това позволява на Eolab да харчи 1 литър на 100 км. А в електрически режим може да измине 60 км. Ура!

[nggallery id=234]

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …