.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Американските коли в България се събират за Ride’n’Roll 2016 на 4 юни

На 4 юни в околностите на София ще се проведат две мащабни събития. Феновете на Ford в България, с подкрепата на Мото-Пфое, ще се опитат да счупят световния рекорд на Гинес за най-масово шествие с автомобили на марката, като поставената цел пред организаторите е 1000 екземпляра в колона от по две коли. В същия съботен ден на Националния хиподрум в Банкя за втора поредна година ще се съберат феновете на американските автомобили у нас и техните машини за едно рядко и ценно изложение, озаглавено Ride’n’Roll – American heritage in Bulgaria.

Ride'n'Roll – American heritage in Bulgaria

Официалният старт на Ride’n’Roll 2016 е планиран за 11:00 часа. Част от американските легенди ще направят символично шествие от храм-паметника „Свети Александър Невски“, което ще започне от 9:00 часа и ще мине през бул. „Цар Освободител“ и бул „Тодор Александров“ в посока конната база.

Ride'n'Roll – American heritage in Bulgaria

И тази година в Ride’n’Roll ще има конкурси в различни категории: най-стар автомобил, най-добре възстановен автомобил, най-стар автомобил в оригинално състояние, участник, дошъл от най-далече с автомобила си и най-мощен автомобил.

Ride'n'Roll – American heritage in Bulgaria

В 13:00 часа ще започне фотографско обучение за заснемане на автомобили – статични и в движение. То е организирано от БулФото и Nikon, а по-късно ще се проведе и кратка презентация за снимане с помощта на дрон.

Ride'n'Roll – American heritage in Bulgaria

Освен на красивите и мощни автомобили посетителите ще могат да се радват на традиционната американска кухня, която ще представят ресторант Saloon Tex-Mex и Smuggler’s Diner. Презентации на Maxite, Rockacoca и WooWhiskey също ще са част от програмата Ride`n`Roll, а специални тематични аксесоари ще очакват най-големите фенове.

Ride'n'Roll – American heritage in Bulgaria Ride'n'Roll – American heritage in Bulgaria

Вижте още

Представят Rolls-Royce Boat Tail във Вила д’Есте

Изключителният Rolls-Royce Boat Tail бе представен този уикенд като част от Конкурса за елегантност във Вила д’Есте през …