.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Rolls-Royce промени фигурката Spirit of Ecstasy

Rolls-Royce показа дизайна на модифицирана маркова фигурка „Духът на екстаза“ (Spirit of Ecstasy). Тя се монтира на ръба на капака на британските автомобили от 1911 г. Новата версия на фигурката е разработена специално за модела Spectre, първият сериен електрически автомобил в историята на компанията.

„Летящата дама“ заема по-ниска и по-динамична поза, поради което образът й се доближава до оригиналните скици на нейния създател, скулптора и илюстратора от началото на 20-и век Чарлз Сайкс“, посочва Rolls-Royce.

Новата фигурка е създадена след 830 часа моделиране и тестване в аеродинамичен тунел. Височината й е намалена от 100,01 мм на 82,73 мм, докато раздутата от вятъра рокля, често бъркана с крила, е преработена.

Новият Rolls-Royce Spectre ще се превърне в най-аеродинамичния автомобил в историята на британската марка. Коефициентът на въздушно съпротивление (cx) е 0,26. Това ще повлияе положително на пробега без презареждане. До момента Rolls-Royce представи само камуфлиран прототип на модела, който беше показан през септември 2021 г. Премиерата на серийния автомобил все още не е обявена. Вече е известно обаче , че първите бройки ще бъдат предадени на клиентите през четвъртото тримесечие на 2023 г.

По предварителни данни Rolls-Royce Spectre може да използва задвижваща система от бъдещото BMW i7 с три електромотора със сумарна мощност 740 к.с. Батерията с капацитет 120 кВтч ще осигурява автономен пробег от 700 км с едно зареждане.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …