.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

С Mercedes-AMG G63 Edition 55 честват юбилей

Mercedes-AMG представи специално издание на G-класата, за да отпразнува 55 години от марката AMG.

На основата на G63, Edition 55 се предлага само в Obsidian Black или G Manufaktur Opalite White, като и двата цвята имат странична ивица, показваща близък план на емблемата AMG.

Edition 55 е оборудван с 22-инчови матово-сиви джанти, докато много външни детайли са изпълнени в гланцово черно. Капачката на резервоара за гориво е в хром, с гравиран AMG.

С черна и червена кожа е тапицирана по-голямата част от кабината, докато детайлите от въглеродни влакна също могат да бъдат открите, а редица обозначения Edition 55 го отличават от стандартния G63.

В техническо отношение всъдеходът е непроменен от стандартния G63, така че разполага с 4,0-литров бензинов V8 с 577 к.с.

Автомобилът ще струва 299 222 евро в Европа. Книгите за поръчки са отворени сега, но ще бъдат затворени през ноември.

AMG стартира своята дейност през 1967 г. като производител на спортни двигатели. След това базираната в Афалтербах компания започва производството на модифицирани пътни автомобили.

Mercedes-Benz подписа сделка за разработване и продажба на автомобили с нея през 1993 г., преди да я купи изцяло през 2005 г.

Главният изпълнителен директор на Mercedes-AMG Филип Шимер каза: „Историята на успеха на Mercedes-AMG през последните 55 години е просто впечатляваща.

„Същото се отнася и за G-класата, която остава вярна на себе си повече от четири десетилетия в хода на уникалната си кариера. Дългата й история и все още неподправен характер я правят идеалния ни подарък за нашия 55-и рожден ден.”

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …