.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Ще подновят производството на Lamborghini Aventador

Пожарът, който опустоши товарния кораб Felicity Ace за една седмица с близо 4000 автомобила на борда, включително един Lamborghini, може да принуди производителя от Сант’Агата Болонезе да възобнови производството на Aventador.

Felicity Ace, който напусна пристанището на Хамбург на 10 февруари и превозваше близо 4000 нови автомобила с емблеми Bentley, Porsche, Audi, Volkswagen и Lamborghini, се запали по време на пресичане на Атлантическия океан на няколкостотин километра от Азорските острови. 22-мата членове на екипажа са успели да бъдат спасени, но транспортираните автомобили вероятно няма да бъдат.

Ако повечето от тези автомобили могат да бъдат заменени, това е различно за Aventador, който е също бил на палубата. Lamborghini всъщност спря производството на своя модел V12, предлаган на пазара от 2011 г., и вече подготвя представянето на очаквания мунаследник през 2023 г. Подновяването на производството на Aventador ще включва постигане на споразумение с доставчици за смяна на автомобила, унищожен от пожара.

В интервю за Automotive News главният изпълнителен директор на Automobili Lamborghini America Андреа Балди изрази безпокойството си. „В момента е много тежко и ще трябва да се справим с възникналия проблем“, каза той. „Предпочитам да се надявам, че автомобилът, който се намира на кораба, ще бъде запазен.

Според Bloomberg финансовите щети от пожара ще струват на производителите близо 350 млн. долара (около 309 млн. евро).

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …