.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Шведската марка Polestar представя концепта O2

Шведският производител представи концепта Polestar O2. Това е стилово проучване, което предвещава стилистичната гама, създадена от дизайнерите за бъдещите модели на марката. Той е оборудван по-специално с дрон.

Концептът Polestar O2, чието име е заимставано директно от кислородната молекула, идва под формата на каросерия кабриолет с конфигурация на седящите места 2+2 със спортни изваяни линии, разработени под ръководството на Максимилиан Мисони, шеф на дизайна на Polestar. Той напомнят на прототипа Precept, представен по-рано от шведския производител.

Светлинният LED подпис (наподобявана чука на Тор отпред) също присъства в автомобила с решително спортен вид, в чиято конструкция са използвани нови трайни материали (термопласти) и мономатериали (единственият базов материал се използва за производството на различни компоненти), за да се избегнат проблеми с рециклирането, причинени от използването на твърде много материали.

Polestar O2 също има писта за излитане на дрон върху задния багажник, включително аерокрило, което може да се разгърне, когато автомобилът е в движение, и позволява на дрона да излита почти при всякакви обстоятелства.

Дронът е разработен в сътрудничество с компанията Hoco Flow. Това всъщност не е новост, тъй като други производители вече имат концепти, оборудвани с дронове, включително Renault с Kwid или Audi с AI:Trail), ще може да следи автомобила автономно до скорост от 90 км/ч и може да бъде програмиран да заснема возилотоот различни ъгли. След това видеоклиповете могат да бъдат редактирани на 15-инчовия сензорен екран и бъдат качени на избраната медийна платформа.

Polestar не дава никакви подробности относно електрическата система, която вероятно ще задвижва концепта O2, но производителят уточнява, че тя е „проектирана да бъде жизнена, лека и пълна с увереност“.

„Polestar O2 е флагманският автомобил на нашата марка“, каза Томас Ингенлат, главен изпълнителен директор на марката. „Това са вкусовете, таланта и технологиите, с които имаме в компанията. Изглежда невероятно, но е възможно да свалиш покрива и да не чуваш двигателя. Това е страхотно усещане.”

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …