.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Stellantis продължава да произвежда автомобили в Русия

Автомобилният концерн Stellantis все още не е спрял производството на автомобили в руския си завод в Калужска област. Това заяви в интервю за CNN Business главният изпълнителен директор на компанията Карлос Таварес.

В момента заводът в Калужска област продължава да произвежда автомобили и двигатели по график, но Таварес не изключва, че в близко бъдеще може да преустанови работа поради липса на компоненти.

Според топ мениджъра компанията все още няма недостиг на компоненти поради спецификата на географията на доставчиците на Stellantis, които са базирани основно в Южна Европа и Северна Африка.

По-рано Карлос Таварес предположи, че концернът Stellantis може да премести производството на автомобили от Русия в друг регион поради икономическата ситуация на фона на войната в Украйна. В момента концернът произвежда в страната редица лекотоварни автомобили от марките Peugeot, Citroen и Opel, както и двигатели и трансмисии. Част от автомобилите и агрегатите се изпращат в чужбина, включително в Западна Европа и Северна Африка.

Известно е, че много големи автомобилни производители през последните няколко дни обявиха спиране на доставките и производството на автомобили в Русия. Включително става дума за Volkswagen, Mercedes-Benz, BMW и Toyota.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …