.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Taycan Sport Turismo: Практичен и динамичен

Taycan Sport Turismo е най-новият вариант на каросерията на иновативния електрически спортен автомобил на Porsche. Моделното семейство вече може да се похвали с трети дизайн наред със спортния седан и Cross Turismo. Новата производна е насочена към хора, които искат да съчетаят всекидневното ползване на Taycan Cross Turismo с динамиката на пътя на спортния седанTaycan. Като първият член на семейството Taycan Sport Turismo, GTS ще бъде пуснат на пазара в края на февруари 2022 г., като нови версии ще бъдат пуснати само три седмици по-късно в средата на март. Панорамен покрив със Sunshine Control се предлага като нова допълнителна екстра за Taycan Sport Turismo. Специална характеристика на това е електрическата защита от отблясъци.

От пролетта ще има пет модификации по избор:

– Taycan Sport Turismo с 326 к.с.и задно задвижване, по избор с Performance Battery Plus и 380к.с., от 86 495 евро

– Taycan 4S Sport Turismo с 435 к.с.и задвижване на всички колела, по избор с Performance Battery Plus и 490 к.с. от 107 439 евро

– Taycan GTS Sport Turismo с 517 к.с.и задвижване на всички колела, от 132 786 евро

– Taycan Turbo Sport Turismo с 625 к.с. и двойно предаване , от 53 968 евро и

– Taycan Turbo S Sport Turismo с 625 к.с и задвижване на всички колела, от 187 288 евро.

От място, Taycan Turbo S Sport Turismo ускорява от нула до 100 км/ч само за 2,8 секунди, а максималната му скорост е 260 км/ч. Моделът с най-голям автономен пробег  е Taycan 4S Sport Turismo, който се изминава498 километра според WLTP . Като част от последното поколение на Taycan, моделите Sport Turismo със задвижване на всички колела имат особено ефективна стратегия за задвижване. Функциите за управление на топлината и зареждане също са подобрени.

И двете батерии могат да се зареждат от 5 до 80% за 22 мин и 30 сек. Това също означава, че са необходими само пет минути зареждане, за да бъдат осигурени допълнителни 100 км пробег.

¹ Всички цени за немския пазар включват 19% ДДС и специфично за страната оборудване

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …