.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Tesla спира производството в Китай заради коронавирус

Tesla бе принуден да спре производството на автомобили в завода си в Шанхай поради ново огнище на коронавирус в Китай. Това съобщава Reuters, като се позовава на собствен източник.

Конвейерите в Giga Shanghai (Gigafactory 3) ще бъдат спрени за поне четири дни по искане на местната власт. През това време всички служители на предприятието ще трябва да бъдат тествани за COVID-19.

В неделя, 27 март, властите в Шанхай обявиха деветдневно двуетапно блокиране поради силното увеличение на броя на заразените с коронавирус, включително асимптоматични случаи. От понеделник, 28 март, властите затвориха района Пудонг, където се намира заводът Giga Shanghai, както и части от града в съседство с него. От петък блокирането ще се разпространи и в централната част на мегаполиса. Градският транспорт ще бъде спрян.

В средата на март беше съобщено, че Volkswagen и Toyota са принудени да затворят заводите си в Китай за няколко дни поради ново огнище на коронавирус. Засегнатите предприятия на немската и японската марка се намират в Чанчун, където са въведени строги ограничителни мерки заради разпространението на болестта.

Освен това международното автомобилно изложение в Пекин, което трябва да бъде открито в края на април 2022 г., може да бъде отложено поради увеличаване на броя на заразените с коронавирус в Китай.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …