.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }
Начало » Новини » Премиера: Toroidion 1MW [1341 к.с.]

Премиера: Toroidion 1MW [1341 к.с.]

Тазгидишното изложение Top Marques в Монако обещава да бъде дебютна сцена за редица нови екзотики. Наред с 640-конната суперкола ATS 2500 GT, ще хвърлим светлина и върху електрическия концепт Toroidion 1MW.

Даже ни е трудно да произнесем правилно името на финландската марка Toroidion. Техният електрически модел 1MW Concept е с ретро дизайн, крилати врати и мощност от 1000 кВ, откъдето идва и името „1MW” – 1 мегават. Или казано по-разбираемо 1341 к.с.

Toroidion 1MW

Освен мощността не знаем нищо друго от техническата визитка на Toroidion 1MW. Като цяло идеята за електрическа суперкола с мощност от 1 мегават вече видяхме в космическия Koenigsegg One:1.

Toroidion 1MW

Toroidion 1MW е ръчно сглобен и е направен от леки материали. Компанията твърди, че моделът им е улично-легален и е изцяло създаден и разработен във Финландия.

Toroidion 1MW

Създателите на Toroidion 1MW коментират, че разработват изцяло нова електрическа задвижваща система, подходяща за „24 часа на Льо Ман”. Вероятно става дума за състезателен болид с бързо заменяеми батерии, с каквито разполага концептуалния 1MW.

Може да разгледате снимките от галерията, използвайки стрелките <– –>

[nggallery id=551]

Вижте още

VW Arteon R ще е с нов VR6 турбо и над 400 к.с. [Официално]

Ето ви Volkswagen, който може да да изчерви собствениците на Porsche Panamera Volkswagen ще разшири …