.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Усъвършенстват звуковата среда на BMW i7 в Мюнхен

Звуковата среда, която преобладава на борда на автомобила, е един от ключовите елементи, допринасящи за благосъстоянието на неговите пътници. Ето защо BMW i7, новият 100% електрически седан от баварския производител, в момента е подложен на обширни тестове в тази област в Центъра за изследвания и иновации в Мюнхен (FIZ).

За да предложат възможно най-комфортния автомобил, инженерите на BMW подлагат предсерийните прототипи на BMW i7 – и всички други варианти на модела на бъдещата Серия 7 – на обстойнопрограма като част от своите акустични тестове.

В Центъра за изследвания и иновации (FIZ) в Мюнхен акустичните тестови стендове наистина позволяват да бъдат пресъздадени всички дразнещи шумове, записани от инженерите по разработка по време на пътните тестове, и по този начин да бъдат елиминирани избирателно.

Инженерите проверяват и анализират всички шумови емисии и шум, влизащ в автомобила, като шум от двигателя и пътя (чрез ролкови динамометри с уникално ниво на покой и взаимозаменяеми повърхностни покрития), както и аероакустика (усъвършенствана в акустичен аеродинамичен тунел) и вибрационен комфорт, за да бъдат идентифицирани ясно акустичните свойства на новите луксозни седани.

BMW също така оптимизира аеродинамиката на своя автомобил, както и трансмисионната верига на своята електрическа група, за да ограничи шума, излъчван от последната. Това включва акустична оптимизация на електрическите задвижващи агрегати, специфична за модела концепт за монтаж и нова капсулация на шума за електрическите двигатели.

Звукът на двигателя, излъчван в BMW i7, е разработен като част от BMW IconicSounds Electric, сътрудничество между BMW Group и немския композитор Ханс Цимер. Така шофьорът винаги има избор между насладата на характерната тишина на двигателя на BMW i7 или звуковата атмосфера, която създава композиторът на холивудска филмова музика (носител на Оскар през 1995 г. за музиката от филма „Царят Лъв“).

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …