.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Китайската дивизия на Vilner започна годината с Acura MDX

Първият проект на Art Studio Vilner за 2017 година е Acura MDX. Той е дело на китайското подразделение на ателието и зад създаването му стои любопитна история, свързана с природата и жизнения цикъл на едно от най-красивите насекоми на планетата – пеперудата.

Крайният облик на един автомобил се определя от дизайнерите и творците на Vilner, като базовото задание идва от клиента. В случая това е дама от Китай, която е изключителен почитател на пеперудите и дори отглежда такива. Когато жизненият цикъл на няколко от любимите й насекоми приключил, дамата решила да „запази красотата им„ с пети етап – вграждането на крилата им в автомобила си.

„Собственичката дойде с малка сребърна кутийка в която се намираха шест пеперуди. Разказа ни за четирите жизнени фази, през които преминават тези красиви насекоми, след което ни изложи идеята си. Желанието й бе да „добави“ още една фаза към трансформацията им, след края на техния естествен жизнен цикъл.“

Екипът се заема за работа на чело с г-н Чао, съоснователя на Vilner China, който е възпитаник на Централната китайска академия за изящни изкуства и е сред скулптурния елит на страната. Резултатът е впечатляващ. Основен акцент в автомобила са въпросните крила, които са вложени в апликациите на таблото и задните врати. Прецизно нанесеното прозрачно лаково покритие, допълнително подчертава естествената красота на цветовете и жилките.

Същият мотив е използван в оформлението на волана, облицовките на вратите, подлакътника и самите седалки. Комбинацията от фина черно-лилава кожа и синьо-лилава алкантара интерпретира жилките на красивото насекомо, като заоблените ръбове придават естествено, биологично усещане на салона. Цялото табло е облечено в алкантара.

Morph, както е кръстен този проект, обаче има няколко аспекта от своята трансформация, също като неговия източник на вдъхновение. Това е изумителният звезден таван на колата, който е създаден чрез прецизното насищане на платното от алкантара с оптични влакна. Светът видя подобно нещо за пръв път в специално изпълнение на Rolls-Royce Phantom – опция за 13 000 долара, като в случая изпълнението не отстъпва по качество, макар и направено с малко по-малко количество „звезди“.

Екстериорът на Acura MDX ‘Morph’ също получава био елементи, кореспондиращи с природата на пеперудата. Акцентите от светло синьо са създадени, чрез специална техника, която придава матов ефект на линиите и графиките, наподобяващ прашеца на крилата на пеперудата. Основният цвят е тъмно лилав, чиято текстура имитира текстил.

Acura MDX 2010, 3664 куб. см, V6, 300 к.с., 370 Нм, 5-степенна автоматична, 4х4, 2118 кг

Още снимки:

20

Вижте още

Rolls-Royce Cullinan за оф-роуд разходки

В този свят има както се казва от пиле мляко. Надали на някого му трябва …