.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

VINCI Energies избра Opel Vivaro-e с нулеви емисии

VINCI Energies осигури бъдещето на собствения си автопарк с електрически превозни средства от Opel. Андреас Маркс, директор маркетинг на Opel Германия предаде първия от 30-те микробуса Opel Vivaroe на Стефан Фалк, управляващ директор на VINCI Energies Deutschland Building Solutions, в Рюселсхайм. Вановете Vivaro-e с нулеви вредни емисии са първите електрически леки търговски превозни средства закупени от компанията. Те ще се използват от служителите за обслужване на клиентите на VINCI Energies Building Solutions при монтажни и сервизни обиколки в Германия.

„Имаме удоволствието да допринесем за превръщането на автопарка на VINCI Energies Group в устойчиво мобилен и екологичен с Opel Vivaro-e. Нашият акумулаторен електрически ван съчетава отличните качества на пътнически ван с предимството че отделя нулеви емисии в атмосферата. Това е идеално решение за компания като VINCI Energies, която насърчава пестенето на ресурси“, заяви Андреас Маркс по време на предаването на автомобила в централата на Opel в Рюселсхайм.

„Посоката на нашата група към опазване на околната среда е важна ценност в корпоративната политика на Vinci Energies“, заяви Стефан Фалк, управляващ директор на Vinci Energies Deutschland Building Solutions. „Ето защо решихме да предпочетем превозни средства с нулеви емисии за нашия автопарк. Намерихме сигурните партньори в Stellantis и Opel и се надяваме на добро сътрудничество и в бъдеще.”

Екипите за обслужване на клиенти на VINCI Energies могат да разчитат на всички предимства на Opel Vivaro-e. Vivaro-e с дължина 5,30 метра може да превозва до 930 кг полезен товар и материали с дължина до 2,75 метра. Микробусите с нулеви емисии са подходящи не само за така наречената „последна миля“ в градските центрове, но и за продължителни пътувания до клиентите на компанията. Батерията от 75 кВтч, инсталирана в долната част на купето, осигурява достатъчно енергия за автономен пробег до 329 километра (WLTP). Освен това електродвигателят генерира мощност 136 к.с. и развива 260 Нм въртящ момен.

Безопасността е основен приоритет в Opel Vivaro-e. В допълнение към стандартните асистиращи системи като круиз контрол, ограничител на скоростта и разпознаване на сънливост, всички ванове на VINCI Vivaro-e са оборудвани с предупреждение за мъртви зони, преден и заден асистент за паркиране и 180-градусова камера за задно виждане. Комфортът в ежедневните обиколки се подобрява от отопляеми седалки за водача и пътника отпред, както и от съвместимата с Apple CarPlay и Android Auto информационно-развлекателна система за мултимедийно радио.

Микробусите Vivaro-e са първите търговски превозни средства на Opel в авто-парка на VINCI. Групата разполага различни модели леки автомобили Opel от години, включително няколкостотин Opel Insignia Sports Tourer, Opel Grandland и Opel Astra Sports Tourer. VINCI Group получава експертна подкрепа от партньора на Opel Dürkop GmbH в Магдебург.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …