.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Volkswagen ID.3 получи специална серия

Volkswagen ID.3 получи нова специална серия, наречена Active. Позиционирана в средата на гамата, тя предлага на компактния електрически автомобил няколко пакета, които променят интериора му и добавят богато оборудване. По този начин Volkswagen казва, че иска да обогати офертата си.

Както всички автомобилни производители, Volkswagen е изправен пред недостиг на микропроцесори. За да продължи да удовлетворява своите клиенти и да намали времето за доставка, марката от Волфсбург иска да обогати офертата на своя електрически компактен ID.3. За целта той обявява пускането на специална серия, наречена Active, базирана на версията Pro Performance с 204 к.с. Въпросният модел е с батерия от 58 кВтч, което му осигурява пробег от 425 км. Специалната серия временно замества всички довършителни работи, предлагани по-рано.

Това издание на Volkswagen ID.3 се предлага със салон, оборудван с пакет Comfort, който включва тапицерия от велур и изкуствена кожа, регулируеми по височина отопляеми предни седалки, персонализирано осветление за настроение, както и мултифункционален волан и отопление. Арматурното табло на електромобила разполага с навигационна и информационно-развлекателна система Discover Pro, комбинирана с 10-инчов сензорен екран. Автомобилът може да актуализира системата си дистанционно. Той предлага Apple CarPlay и Android Auto за копиране на екрана на смартфон. На борда има място за зареждане на смартфон чрез индукция.

Бъдещите собственици на Volkswagen ID.3 Active също ще могат да се възползват от голям набор от помощни средства за шофиране чрез пакета Assistance. Автомобилът получава адаптивен и предсказуем круиз контрол, ограничител на скоростта, асистент за поддържане на лентата с корекция на лентата, аварийно спиране на кръстовище, преден асистент, разпознаване на пътни знаци, помощ при паркиране отпред и отзад и дори функцията Car2X, която използва информация от други автомобили, присъстващи в периметър, който може да се простира до 800 м, както и сигнали от транспортната инфраструктура за предупреждаване на водача и предаване на тези предупреждения на други превозни средства.

Външните допълнения на специалната серия са много ограничени. Само 18-инчовите алуминиеви джанти East Derry са специфични за нея. Отзад стъклата са оригинално затъмнени. Необходими са минимум 44 680 евро, за да си позволите тази версия.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …