.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Volkswagen отложи представянето на нов кросоувър

Volkswagen е принуден да отложи старта на производството и продажбите на новия кросоувър ID.5 купе за поне един месец поради недостиг на компоненти, произведени в Украйна. Това съобщава Automotive News Europe, като се позовава на представител на немската марка.

Поради прекъсване на доставките стартът на продажбите на Volkswagen ID.5 е отложен за първата седмица на май, въпреки че преди това се предполагаше, че автомобилите ще стигнат до първите купувачи в началото на април. Недостигът на комплекти за окабеляване, които се доставят от Украйна, доведе до факта, че Volkswagen не успя да произведе достатъчен брой демонстратори на модела, които трябваше да бъдат изпратени до дилърите.

Напоследък немският концерн изпитва значителни проблеми поради нарушени вериги за доставки и затова е принуден да спре производството в предприятията си в Европа. Например до средата на април марката Audi спря да приема поръчки от дилъри за повечето си модели поради липса на украински компоненти.

Що се отнася до купе-кросоувъра Volkswagen ID.5 , той дебютира в края на миналата година. Автомобилът споделя основните компоненти и възли с представения по-рано кросоувър ID.4, от който ID.5 се отличава с по-стилен силует, подобен на купе. Освен това каросерията има намален коефициент на аеродинамично съпротивление от 0,28 до 0,26, което позволи леко увеличаване на пробега на автомобила.

Крос-купето ще се предлага с различни опции за задвижване. Например, най-мощната версия GTX ще получи два електромотора със сумарна мощност 300 к.с. Такъв автомобил е в състояние да ускори до 100 км/ч за 6,8 сек, а максималният му пробег без дозареждане е 480 км.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …