.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Volkswagen преобразува Техническо Развитие

В стремежа си да стане технологична компания, Volkswagen преструктурира своето подразделение за техническо развитие (TD) във Волфсбург. Това включва превръщането на най-голямото инженерно звено на Групата с 11 500 служители в регулатор на темпото за превръщането на бранда Volkswagen в технологична компания.

Основният акцент е върху цялостния редизайн на процеса на разработка, което прави бранда интердисциплинарен, фокусиран директно върху софтуера, изискванията на клиентите и SSP, електрическата платформа на Volkswagen на бъдещето, и съсредоточен върху функциите, а не върху отделните компоненти. Очаква се това да съкрати времето за разработка с около една четвърт, да увеличи скоростта на нови версии на софтуера и също така значително да ускори производствените процеси в производството. По този начин TD ще се превърне във важен стълб за трансформацията на развитието за Групата.

„Ако автомобилът все повече се превръща в електрически задвижван софтуерен продукт, тогава неговото развитие също трябва да еволюира във всички измерения. Ние правим TD по-свързано и по-ефективно, като фокусираме нашите процеси и организация върху системи и функции, а не върху компоненти. Първо софтуер, а не хардуер. Това ще ни позволи да съкратим времето за разработка с 25 процента – в бъдеще проектите за автомобилите ще бъдат завършени за 40 месеца от момента, в който е въведена основната софтуерна архитектура, вместо 54 месеца, както преди“, каза Томас Улбрих, член на Управителния съвет, отговарящ за техническото развитие. „Тази година трансформацията ще стане видима и извън групата с центъра за развитие на Campus Sandkamp, ​​планиран за Волфсбург. Ще изразходим 800 милиона евро, за да превърнем Campus Sandkamp в най-модерния център за разработка на автомобили в света. По този начин ние подчертаваме, че TD ускорява темпото на трансформиране на Volkswagen в технологична компания“, каза Томас Улбрих.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …