.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Всички модели на Rolls-Royce стават електрически

Rolls-Royce ще последва първия си електромобил Spectre coupé с изцяло електрически наследници на актуалния всъдеход Cullinan, седана Ghost и лимузината Phantom.

Rolls-Royce продаде повече автомобили през 2021 г., отколкото през която и да е предишна година в своята 117-годишна история. Главният изпълнителен директор Торстен Мюлер-Отвос каза, че е важно всеки модел да бъде сменен с електрическа алтернатива, тъй като компанията върви към чисто електрическа гама до 2030 г.

Британската компания ще обнови настоящата си гама през следващите години, но няма да пуска повече модели с вътрешно горене. Така Mk2 Ghost ще бъде последният бензинов Rolls-Royce, който ще бъде представен.

Мюлер-Отвос изтъкна планираната за 2030 г. забрана на правителството на Обединеното кралство за продажба на нови автомобили с ДВГ като особен стимул, но каза: „Ние не се ръководим само от законите. Също сме водени от нашата сравнително млада клиентела по целия свят и виждаме повече и повече хора, които активно искат електрифициран Rolls-Royce.”

Възрастта на средния купувач на Rolls-Royce е спаднала рязко през последните години до 43, а Мюлер-Отвос отбелязва, че „доста от нашите клиенти вече притежават електрически автомобил, било то Tesla, BMW или някакъв друг модел“, и така имат опит, когато става въпрос за работа с електрически зарядни устройства и управление на пробега.

Той потвърди, че цялото портфолио ще бъде електрифицирано. Програмата за тестване на Spectre от 150 млн. мили без съмнение ще даде основна информация за развитието на бъдещите моделии, ускорявайки времето за изпълнение на всеки EV въз основа на Architecture of Luxury на Гудууд.

Електрифицирането на цялото портфолио, каза Мюлер-Отвьос, е „огромна задача за сравнително малка компания“, но необходимата инвестиция няма автоматично да се превърне в по-скъпи автомобили.  Мюлер-Отвьос подчерта, че Spectre, който ще се появи е през 2023 г., ще бъде на цена според неговото позициониране, а не според задвижването.

HyperFocal: 0

Следователно бъдещият електрически Phantom няма непременно да струва повече от началната цена на актуалния  автомобил с бензинов двигател V12 от 374 400 паунда.

Приоритет за Phantom EV и неговите колеги ще бъде показването на характеристики, които компенсират загубата на уважавания V12 на Rolls-Royce, който ще излезе от производство през 2030

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …