.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

За новия Lexus LX клиентите чакат четири години

Японската компания Lexus обяви забавяне на производството на автомобили. Според пресслужбата на марката причината е липсата на микрочипове.

Всичко това доведе до проблеми с навременната доставка на поръчаните автомобили до клиентите. Опашката за редица модели достига в Япония от три до пет месеца. Междувремемнно клиентите могат да чакат около четири години за новия флагмански кросоувър Lexus LX.

„Искрено се извиняваме за причиненото неудобство на нашите клиенти. Ще направим всичко възможно да им доставим автомобилите им възможно най-скоро. Извиняваме се за неудобството и ви благодарим за търпението.“

Новият Lexus LX е върху модулната архитектура TNGA, като  използва най-голямата модификация GA-F, която преди това бе в основата на Toyota Land Cruiser 300. Двигателната гама на LX включва два шестцилиндрови агрегати. Бензиновият е битурбо V6 с мощност 415 к.с. и максимален въртящ момент от 650 Нм. Като алтернатива се предлага 3,3-литров шестцилиндров дизел, който генерира  299 к.с. и 700 Нм. И двата двигателя работят в комбинация с нова десетстепенна автоматична трансмисия и задвижване на всички колела.

Независимо от конфигурацията, новият Lexus LX е оборудван с комплекс от активни системи за безопасност Lexus Safety System +, мултимедийна система с 12,3-инчов сензорен екран, камери за кръгово наблюдение, както и система за подпомагане извън пътя (Multi Terrain Monitor) с функция за проектиране на пространството под капака и багажника.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …