.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Aria Group FXE е почти готов да излезе на пътя с 1150 к.с. [Премиера]

Вече няма голям международен автомобилен салон, на който да не видим някой екзклузивен хиперавтомобил. Aria Group FXE е поредният такъв пример, разкрит официално на изложението в Лос Анджелиес.

Малката компания Aria Group все още разработва FXE, но скоро хибридната машина трябва да бъде готова. И когато излезе на улицата ще разполага с 1150 к.с. мощност и максимален въртящ момент от 1784 Нм.

Целта на Aria Group е да се създаде американски конкурент на топ моделите на Ferrari, Lamborghini и McLaren. Щатската фирма ще лансира два модела. По-базовият FE ще използва единствено средноразположен 6,2-литров атмосферен V8 двигател, задвижващ задните колела. Техническите характеристики на тази версия не са разкрити, но гарантирно няма да попадне в категория хиперкар.

За тези, които искат по-мощен автомобил Aria Group ще предложи FXE, който ще получи допълнително два електромотора и батерия с мощност 10 кВтч, задвижващи предните колела. Осемстепенна секвенциална скоростна кутия ще бъде комбинирана с двигателя с вътрешно горене и ще предава въртящия момент към задната ос.

Към този момент от Aria Group твърдят, че FXE може да ускори от 0-97 км/ч за 2,7 секунди и да развие 338 км/ч. За ускорението добре, но по максималната скорост има още какво да се работи, ако от младата компания искат колата им да гони поне по показатели коли като LaFerrari.

Концептуалният все още Aria Group FXE е с карбонов монокок и каросерия от леки композитни материали. В производството му ще бъдат използвани и титаниеви компоненти, за да се постигне възможно по-ниско тегло.

Продажбите на модела няма да стартират преди 2019 г. От компанията се нуждаят от още една година, за да пуснат прототипа на пътя.

Oще снимки на Aria Group FXE

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *