.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Chevrolet Corvette ZR1 2019 изригва със 755 к.с. [Премиера]

Това е най-мощният Chevrolet, създаван някога. Това е и американският отговор на Porsche 911 GT2 RS. Това е новият Chevrolet Corvette ZR1!

Трябва да сме щастливи, че все още се правят чистокръвни спортни машини, които пият последните капки петрол от земята. И мощта на тези машини идва единствено от експлозията на тези капки. Точно такава машина е новият Chevrolet Corvette ZR1 2019. Готов да покаже най-доброто от своя свят и за момент да ни накара да забравим, че колите на бъдещето няма да имат нищо общо с тази тук.

Новият Corvette ZR1 е най-мощният и най-бърз Chevrolet, създаван някога. Той получава нов 6,2-литров V8 LT5 двигател, генериращ 755 к.с. Последното число ни кара да се замислим колко сериозни коли ще попаднат в сянката на конете на този ZR1. Дори Aventador SV е в списъка. Въртящ момент? Говорим за максимални 969 Нм! Определено 8-те години чакане от появата на последния ZR1 си е струвало.

Внушителната максимална мощност идва благодарение на няколко инженерни подобрения. Двигателят получава с 52% по-голям компресор, най-големите дросели на General Motors (92 мм), подобрен колянов вал и система за двойно впръскване (стандартно директно впръскване, плюс допълнителен порт).

Изборът за скоростна кутия на тежащия 1655 кг Chevrolet Corvette ZR1 е между 7-степенна ръчна и 8-степенна автоматична. За първи път ZR1 се предлага с автоматична трансмисия.

 

Фиксираното карбоново задно крило е част от серийното оборудване. То е настроено да извлече максимална скорост от 341 км/ч. Ако искате да пожертвате максималната скорост за сметка на по-висока стабилност на писта, може да изберете опционалния ZTK Performance пакет. Той е с по-високо ръчно регулируемо задно крило и ефективен бодикит, разработен в аеродинамичен тунел. Пакетът, включващ още карбонови преден сплитер, крила отпред и странични прагове, генерира 430 кг притискателна сила при висока скорост.

Колата е създадена да се конкурира с европейски коли като Porsche 911 GT2 RS и американски пистово-фокусирани масъли като Viper ACR и Mustang 350R. И като такава получава още двукомпоненти керамични спирачки с 6 бутални апарати, спортни седалки тип корито и гуми Michelin Pilot Sport Cup 2.

Охлаждането на 6,2-литровия осмак също е подобрено. ZR1 е с 13 охладителя, което е с три повече от Bugatti Chiron.

Прозрачния преден капак от стария ZR1 тук не намира място. Вместо това той е направен изцяло от въглеродни нишки. От същия лек материал е изработен и свалящият се покрив.

Още снимки:

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *