.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }
Начало » Спорт » VW Polo се завръща в WRC

VW Polo се завръща в WRC

Новата машина идва под формата на VW Polo GTI R5 и първо ще я видим във WRC 2

Volkswagen направи повече от отлично представяне в Световния рали шампионат. От четирите си сезона в WRC (2013-2016), тимът от Волфсбург спечели четири титли.

Издънката обаче с дизелгейт и милиардите, които VW трябваше да плати, принудиха отбора да напусне шампионата в края на 2016-та и натиснаха бутона “Cancel” върху една готова машина, отговаряща на новите правила за тазгодишния сезон 2017.

Тогава германският производител реши, че ще прави състезателни рали автомобили за частни отбори. А сега VW разкри скица на нова кола, която е базирана върху последното шесто поколение на Polo. Машината носи името VW Polo GTI R5 и ще бъде готова за втората половина от Сезон 2018. Тя отговаря на изискванията за WRC 2 и ще дебютира през следващото лято на Рали Германия.

VW Polo GTI R5 е разработен за професионални отбори и частни пилоти, които могат да участват в различни шампионати по света, включително и в WRC 2.

Новото Polo GTI R5 е с 2,0-литров 4-цилиндров турбо двигател с мощност около 272 к.с. За сравнение серийното Polo GTI разполага с 200 к.с., но за разлика от него състезателната версия получава задвижване на четирите колела, 5-степенна секвенциална скоростна кутия и целия арсенал, изискван от FIA, за каране върху лед, макадан и асфалт, с дървета и скали наоколо.

Така, догодина ще видим интересна конкуренция между Skoda Fabia R5 и VW Polo GTI R5 в WRC 2. Вероятно скоро ще станем свидетели и на пълното завръщане на VW при големите момчета от WRC.

Вижте още

Така ще изглеждат болидите на Alfa Romeo Sauber F1

След повече от 30 години отсъствие Alfa Romeo се завръща във Формула 1 през сезон …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *