.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Така ще изглеждат болидите на Alfa Romeo Sauber F1

След повече от 30 години отсъствие Alfa Romeo се завръща във Формула 1 през сезон 2018 с партньорството на Sauber

Миналата седмица гръмна официалната новина, че Alfa Romeo се завръща във Формула 1. Разбира се, не като конструктор, а като основен спонсор на швейцарския тим на Sauber. Няколко дни по-късно вече може да видим състезазтелната разцветка на болидите на Alfa Romeo Sauber F1, с която ще излязат в края на март 2018-та за първия старт от новия сезон.

Отличителната червено-бяла каросерия е брандирана с големи емблеми на Alfa Romeo. Тя е семпла и ще бъде лесно разпознаваема на пистата.

На събитието, на което бяха показани как ще изглеждат в цветово отношение новите болиди на Alfa Romeo Sauber F1, бяха разкрити и пилотите, които ще карат за тима.

Това са Маркус Ериксон и Шарл Льоклер. За Ериксон 2018-та ще бъде четвъртия сезон във Формула 1 зад волана на Sauber. Новобранецът Шарл Льоклер пък е кадър от академията за млади пилоти на Ferrari и миналата година стана шампион във Формула 2, а тази година записа няколко карания в тима на Sauber.

Колите на Alfa Romeo Sauber F1 ще бъдат с двигатели на Ferrari, като неофицално това ще бъде Б отборът на Скудерията.

Вижте още

Audi и Porsche влизат във Формула 1

Не е тайна за никого, че VW Group иска да има два отбора във Формула …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *