.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Chevrolet Corvette ZR1 Convertible [Премиера]

Новият Corvette ZR1 дебютира преди две седмици на салона в Дубай, но от Chevrolet представиха единствено купе версията на модела. Сега обаче дойде момента и за кабриото. Откритият Chevrolet Corvette ZR1 Convertible бе разкрит на отворилия врати автосалон в Лос Анджелис.

Chevrolet Corvette ZR1 Convertible използва същия компресорен 6,2-литров V8 двигател със 755 к.с. и 969 Нм като при купе модификацията. Изборът за скорости е между 7-степенна ръчна или 8-степенна автоматична трансмисия. С опционален аеропакет ZR1 и автоматична скоростна кутия купето може да развие максимално 341 км/ч, докато максималната скорост на кабриото е над 320 км/ч.

По отношение на разлкитите в теглото, кабриото е с 27 по-тежко от купето. Повечето допълнителни килограми идват от свалящия се покрив.

Базовата цена на ZR1 купе в Щатите е 119 995 долара, докато Chevrolet Corvette ZR1 Convertible се продава от 123 995 долара. Така че разлика им е само 4 хил. долара. За сравнение Audi R8 Spyder струва с повече от 50 хил. долара и е с над 200 к.с. по-слабо като мощност от 755 к.с. на ZR1.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *