.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

DS E-Tense Performance намек за бъдещи електромобили

DS разкри сериозно доработена версия на концепта  си E-Tense, силно подобрена механиката на спортното купе като израз на намерение за дизайна и възможностите на бъдещите серийни електромобили.

Новият E-Tense Performance е еволюция на E-Tense с мощност 402 к.с., показан на изложението в Женева през 2016 г. и е представен като високоефективна лаборатория.

В сравнение с автомобила от 2016 г., той разполага със значително подобрена ефективност благодарение на нова задвижваща система с два двигателя, разработен от състезателния екип на DS Performance Formula E. Двигатели с мощност 335 к.с. отпред и 469 к.с. отзад комбинират заедно 805 к.с.

Пълните данни за представянето ще бъдат разкрити след серия от тестове с шампионите на DS от Формула E Жан-Ерик Верн и Антонио Феликс да Коста.

Батерията, разработена съвместно с Total Energies, се намира в карбоно-алуминиева композитна ниша отзад и разполага с уникален химически състав и система за охлаждане на клетките, която DS казва допринася за максимална мощност на разреждане от 600 кВт и позволява изследванео на нови пътища за бъдещите поколения серийни автомобили“.

E-Tense Performance намеква за дизайна на предстоящите електромобили на DS. Отпред ъгловата нова изразителна повърхност заменя запазената шестоъгълна решетка на марката, оградена от дневни светлини с нов облик и чифт камери за събиране на данни.

DS казва, че кокпитът също е замислен за събиране на данни, но седалките и воланът на Формула Е подчертават спортното му намерение. Шефът на отдела DS Performance Томас Шевоше посочиказа: „Целта е да приложим опита, придобит във Формула E, и опита от нашите международни титли, към проект, който предвижда високоефективния електрически автомобил на утрешния ден.“

Той не потвърди производството на купето, но предположи, че то ще повлияе на развитието на бъдещите компоненти, използвани в пътните автомобили.