.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Продават употребявано Bugatti Chiron за 4,1 млн. евро [Видео]

Звучи ли ви добре следната история? Имате пари, ама наистина имате пари. И поръчвате Bugatti Chiron директно от завода. Вадите късмет или връзки, защото ви го доставят няколко месеца след премиерата (която беше през март) и не се налага да чакате няколко години. И почвате да си го карате, така лекичко… Оцелявате и не се убивате в гонене на максималната скорост от 420 км/ч. И след това продавате колата. Раздялата с нея ще ще ви донесе над 1 млн. евро, а удоволствието от шофирането са си просто бонус.

Добре звучи, стига да имате кинтите да купите Chiron. И късметът да сте сред първите поръчали го. Точно това е направил един богат британец. След като е показал известно време своето Bugatti Chiron той го оставя за осиновяване в автокъща Romans International. От там хора с черни костюми му искат солените 4,1 млн. евро! Печалбата в този случай ще е над 1,3 млн. евро. Найс!

За сравнение цената на нов Chiron за Великобритания е 2,79 млн. евро. И си го получавате с найлоните по седалките.

Конкретният екземпляр е сред първите пристигнали на Острова и е с поръчани опции като кожено-карбонов салон за 60 хил. евро и карбонови седалки за 18 хил. евро. На фона на цялата кола това са дребни суми, но все пак не е Chiron, за който някой се е стиснал за опция.

Километражът на мощната 1500 к.с. хиперкола е навъртял незначителните за един 8,0-литров W16 двигател 2140 км.

В момента фабриката на Bugatti сглобява първоначалните поръчани бройки от Chiron и ще бъде ангажирана да го прави в продължение на 10 години, когато ще бъде изпълнена квотата от 500 екземпляра.

В тази връзка директорът на автокъщата Romans International Том Джаконели коментира, че „въпреки че Bugatti Chiron все още не е разпродаден докрай, ако направите поръчка днес, ще трябва да чакате поне три-четири години преди колата да бъде сглобена и доставена, така че ние предлагаме шанс да предредите опашката. Разбира се, за такава привилегия се заплаща голяма сума“.

Британскта автокъща вече е продала тази година едно Maserati MC12 и два броя Ferrari LaFerrari. За всяка една от тези коли са били платени по над 3,3 млн евро.

Още снимки

Вижте още

Продават първото Bugatti Type 55

Този екземпляр на Bugatti Type 55 е първият от 38-те сглобени изобщо и съвсем скоро …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *